Više nikad nećete ni pomisliti da bacite KORU OD BANANE u smeće! Evo i zbog čega…

Banane su tropsko voće koje po svom sadržaju ima tri prirodna šećera: saharozu, fruktozu i glukozu.Oni su poznati za jačanje energije pa ako pojedete 2 banane možete imati učinak za 90-minutni trening. Pored toga bogata je još mnogim svojstvima i odlična je za našu ishranu. Ali dosta ljudi ne zna kolik je zapravo i njena kora odlična.

Sigurno niste čuli za ove zdravstvene prednosti bananine kore, a kad ih pročitate više nikada je nećete bacati tako lako.

Izbjeljivanje zubi

Bananina kora može vam pomoći da izbijelite zube. Samo trebate trljati unutarnjim djelom kore zubnu površinu svaki dan tokom dvije sedmice i bićete zaprepašteni rezultatima.

Uklanja bradavice sa kože

Ako imate problema s pojavom bradavica ovo je idealno rješenje za to. Dovoljno je staviti komad kore od banane na područja s bradavicama, osigurati ih sa zavojima i pustiti da odstoji preko noći.Ponavljati ovaj postupak dok bradavice u potpunosti nestanu.

Liječenje akni i bora

Možete koristiti koru od banane za poboljšanje elastičnosti i gipkosti kože. Samo trljati problematična područja kože s korom od banane i pustiti da odstoji pola sata.

Možda Vas zanima?

Close