Prirodni lijekovi za lako i brzo liječenje ugriza dosadnih insekata! (VIDEO)

Dolaskom tople ljetne sezone dolazi nalet dosadnih buba! Ova neprijatna stvorenja žele ništa više nego da vas ugrizu i ostave svrab na koži. Međutim, postoji prirodni domaći lijek za lako i brzo liječenje ugriza.

Kora banane
Vjerovatno ste sve do sada bacali koru od banane, ne bi škodilo da je zadržite u pripravnosti! Nakon što vas komarac ujede, pojedite bananu a zatim stavite koru na modricu na koži. Dr. Axe preporučuje trljanje unutrašnjosti kore od banane na modricu da se smanji svrbež. Problem riješen!

Trljanje alkoholom
Prema hemijskom stručnjaku Anne Marie Helmenstine, ubod insekata i nastali svrab konačno možete ostaviti iza sebe. Trljanjem alkohola je zapravo trik da vaš mozak ne osjeća svrab. Nakon što navlažite alkohol na ugriz,utrljajte ga i on će ispariti i ostavili osjećaj hlađenja. Vi ćete osjetiti više osjećaj hlađenja, a ne svrbeži.

Led
Stavljanje leda će pomoći da smanjite oticanje pčelinjeg uboda. Omotajte peškir u led i ostavite 10 minuta. Ne samo da će to ukloniti otok, ali će i ukloniti svrbež tako da ga više ne osjećate. Također uzimanjem antihistaminika smanjuje se mogućnost alergijske reakcije.
Soda bikarbona
Soda bikarbona je uobičajena stvar u domaćinstvu koja se može naći u kuhinji ili u ormaru. Napravite snažan napitak miješanjem sode i vode! Napravite pastu koristeći sodu i vodu, i nanesite tanak sloj na ugriz.

Blato!
Ovaj prirodni lijek se može nać bilo gdje! Fox News pisac i “medicinski lovac” Chris Kilham kaže da je blato najstariji lijek poznat čovjeku, kada je u pitanju tretiranje insektskog ugriza. Ono može ublažiti bol uboda i ugriza, a pomaže i u izvlačenju toksina. Sada imate veliki izgovor da se igrate u blatu sa svojom djecom.

Pogledajte ovaj video za još 3 načia kako možete tretirati ujede komaraca:

Možda Vas zanima?

Close