OVE GREŠKE RADIMO SKORO SVI, A VRLO SU LOŠE ZA NAŠE ZDRAVLJE

Vjerojatno ni ne razmišljate o tome, ali ove četiri pogreške radimo gotovo svi, a itekako utječu na naše zdravlje…

Živimo ubrzano i pokušavamo izvući najbolje od naše svakodnevice kako bismo imali što kvalitetniji život. Često u utrci za novcem i borbom da očuvamo radno mjesto radimo više nego bismo trebali pritom zanemarujući signale koje nam naše tijelo upućuje.

Vjerojatno ni ne razmišljate o tome, ali ove 4 pogreške radimo gotovo svi, a itekako utječu na naše zdravlje…

Preteška torba

Ovo je jedna od najčešćih pogrešaka koje radimo, nosimo pretešku torbu i to utječe na ramena i uzrokuje bolove u leđima. Mnogi te bolove ignoriraju, a s vremenom to može uzrokovati i bolove u vratu, ali i koljenu.

Preskakanje obroka

Tijekom radnog vremena često ne stignemo ili se ne sjetimo odraditi ono što bismo za naše zdravlje svakako trebali: prošetati nekoliko minuta svakih 45 minuta, piti dosta vode, otići na pauzu i, najvažnije od svega, preskačemo obroke. Doručak najčešće preskačemo jer ne stignemo jesti ujutro uz mnoge rituale koje nas čekaju nakon buđenja. Ručak nerijetko preskačemo zbog sastanaka i obveza koji nas pritisnu u tom dijelu dana…

I dok neki misle kako je to “dobra stvar” jer će konzumirati manje kalorija tijekom dana, istina je da preskakanje obroka može uzrokovati ozbiljan problem zbog gastrointestinalnog poremećaja.

Nekvalitetan san

Novije generacije previše sjede, a pritom se nedovoljno bavimo fizičkim aktivnostima. Najveći udarac na zdravlje zadaje nekvalitetan ili nedostatan san. Za dobro zdravlje potrebno nam je najmanje osam sati noćnog sna, ali i pravilno držanje. Loše poze spavanja i nekvalitetan krevet mogu uzrokovati probleme s leđima i u vratu.

Previše radite

Ako ste radoholičar, vaš šef vaš zasigurno obožava. Ali vaše zdravlje je na kocki i tijekom vremena vjerojatno nećete sebi biti zahvalni što ste se toliko trudili i davali 200 posto sebe uposao. Stalno gledanje u monitor računala, višesatno sjedenje i izbjegavanje pauza tijekom radnog vremena “osvetit će vam se” kasnije krivim držanjem, pogrbljenošću, lošom cirkulacijom i tegobama koje to posljedično nosi sa sobom, problemima s vidom, glavoboljama, pretilošću…

Možda Vas zanima?

Close