MOŽE DOVESTI DO OZBILJNIH POSLJEDICA: OVO SU PROMJENE NA VAŠEM TIJELU I ZNAKOVI DA NE UNOSITE DOVOLJNO VODE!

Ako ne pijete dovoljno vode dnevno to može dovesti do ozbiljnih komplikacija sa vašim zdravljem.

Neučestalost mokrenja

U prosjeku, zdrava osoba mokri 6-7 puta dnevno. Taj broj se razlikuje od osobe do osobe, kao što neki piju više vode od drugih.

Ali, ako imaju tendenciju da mokre manje od 2-3 puta na dan i nisu se pomokrili u nekoliko sati, to može biti pokazatelj da ne piju dovoljno količine vode. Ne dovoljno vode može izazvati poteškoće bubrega da filtrira nečistoće učinkovito.

Suha koža

Čak i vaša koža zahtijeva vodu. Zdrava koža koja se hidrira će biti mekana na dodir, a također neće biti suha.

Suha koža je pokazatelj dehidracije. Još jedan pokazatelj je ako je vaša koža i dalje suha, čak i nakon što koristite losion ili balzam. Pokušajte i popiti nekoliko čaša vode svaki sat u danu. To će zadržati vašu kožu zdravom i čudesno glatkom i mekom.
Glavobolje

Glavobolje od dehidracije se razlikuju od običnih. Kada idete gore i dole stepenicama, saginjete se da pokupite nešto, brzim pokretom bol se pogorša. Ova vrsta glavobolje je znak da je vaše tijelo dehidrirano i da zahtijeva vodu. T Odmah polako piti neke tekućine.

Suha usta

Suha usta su uglavnom uzrokovana smanjenjem sline u ustima. Stalna prisutnost suha usta može izazvati trajni poremećaj grla i usta. Suha usta mogu biti uzrokovana zbog manje prisutnosti vode u tijelu ili putem uzimanja lijekova koji mogu uzrokovati manje proizvodnje sline u ustima.
Boja urina

Jedan od glavnih znakova dehidracije je promjena boje urina. Ako ste dobro hidrirani, boja urina će biti jasna, ali ako patite od dehidracije, primijetit ćete značajne promjene u boji urina.

Ako boja urina postaje sve tamnija, to znači da vaše tijelo zahtijeva hitnu opskrbu vodom. Polako pijte vodu, tako da tijelo postupno obnavlja vodu u potrebnim organima.

Glad

Kada se osjećate gladni iznenada, čak i nakon što ste jeli, to ne može biti žudnja za međuobrokom, vjerovatno ste dehidrirani.

Vrtoglavica

Ponekad tijelo gubi mnogo tekućine, pa se ponekad može doživjeti lakoća u glavi. Pokušajte piti čašu vode nakon što doživite neki balans. Ovo stanje je vrlo često među sportašima koji ostaju na suncu duže vrijeme.

Možda Vas zanima?

Close