Ako pušete na palac, ovo će se dogoditi vašem organizmu!

Ljudski organizam je vrlo tajanstven, ponekad i čudan sustav, prenosi uspesnazena.com.

Problem može nastati doslovno iz vedra neba, i na taj se način može i riješiti.

A neki trikovi kontrole nad organizmom, jednostavno, zapanjuju.

Evo nekih od njih:

✓ Ublažite bol i nelagodu u grlu

Vruć čaj naravno da će biti od koristi, kao i ispiranje slanom vodom. Ali, postoji još jedan malo poznati način da se oslobodite nelagode u grlu – potrebno je samo da počešete uho! Otolaringolozi tvrde da češkanje uha stimulira završetke uške, stvarajući spazam mišića u grlu.

✓ Smirite živce

Ako osjećate da su vaši živci na rubu, trebate se brzo smiriti, jednostavno se umijte se hladnom vodom. Ona će vas natjerati da na kratko vrijeme zadržite dah, i ohladite živčane receptore. Tijelo počinje unositi kisik, i vaš živčani sustav se smiruje. Približno isti učinak ima i čaša hladne vode.

✓ Oslobodite se straha od injekcije

Nekim ljudima je teško prikupiti hrabrost kada trebaju dobiti injekciju. Sljedeći put, prije nego što vam medicinska sestra injekciju, malo se nakašljite – ovo će pomoći odvlačenju pozornosti od bolne procedure. Ipak, onoga tko vam daje injekciju, upozorite o svojoj manipulaciji.

✓ Odčepite nos

Uprite u nepce jezik, a prstima pritisnite dio iznad obrva. Nakon dvadesetak sekundi osjećat ćete se mnogo bolje.

✓ Spriječite ožiljke od opeklina

Ako ste se opekli, nemojte žuriti za vrećicom leda – jednostavno lagano pritisnite jagodicama prstiju na opečeno mjesto. Na taj način, temperatura tog dijela tijela vratit će se normalnoj tjelesnoj temperaturi sporije, a samim tim, na prirodan način.

✓ Olakšajte zubobolju

Ovaj trik će biti koristan za sve koji imaju osjetljive zube. Ako osjećate rastuću zubobolju, stavite vrećicu s ledom na dlan, a zatim je premjestite na uvalu između palca i kažiprsta. Tamo prolaze živčani završeci kako ruku, tako i lica. Oni šalju mozgu odgovarajući signal, i bol se stišava.

✓ Eliminirajte nervozu

Poznata situacija: morate ići na neki poslovni ili privatni sastanak, oblačite se, spremate se, ali sve što osjećate je neki čudan osjećaj nervoze u trbuhu i blago lupanje srca.

Zvuči čudno, ali da biste se smirili i vratili u normalu – pokušajte puhati na svoj palac!

Zašto?

Jer je baš palac odgovoran za takozvani živac lutalac – vagus živac, koji je doslovno veza između tijela i uma, odgovoran za naše “osjećaje u trbuhu”.

Probajte i uvjerite se!

Možda Vas zanima?

Close